ŚMIERĆ CZAI SIĘ W JELTACH

ŚMIERĆ CZAI SIĘ W JELTACH

Róża Porębska 2020-10-21 09:58:23
438 wyświetleń
ÑŚmierć czai się w jelitachî ñ już Paracelsus upatrywał początku wszystkich chorÛb ludzkości właśnie w okolicach naszego przewodu pokarmowego. Zniszcz


POWSTAWANIE CHORÓB Przedstawiono tu tylko wyrywkowo kilka chorób wywołanych bezpośrednio przez wzdęcie i przemieszczenie jelit, można powiedzieć ,w sposób mechaniczny. O wiele więcej szkody wyrządzają jednak toksyny powstające wskutek procesów gnilnych zachodzących we wzdętych pętlach jelitowych. Substancje te dostają się najpierw do głównego narządu neutralizującego trucizny u człowieka, czyli wątroby
  • Zasadniczo jednak toksyny osadzają się w tkance łącznej, gdzie przyciągając wodę wywołują obrzęki, skóra pokrywająca te miejsca jest często niedostatecznie ukrwiona i powstają wrzody. Większość ludzi wie, że skąpcy częściej wykazują skłonność do zatwardzeń niż ludzie z gestem. Jemy na ogół za często , za wiele na raz i z pewnością także nieodpowiednie artykuły. W W przybliżeniu czas przebywania pokarmów w żołądku, a następnie ich wykorzystywania w jelicie cienkim wynosi 10 godzin, zacznie się więc tworzenie gazów, gnicie i fermentacja .Człowiek powinien więc istotnie jadać tylko dwa razy dziennie ,i to w ostępach możliwie 10 godzin. Zjadamy też za dużo na raz ,a to dzięki pewnej sztuczce, która nam pozwala przechytrzyć samych siebie. Najważniejszą wydzielina pomagającą całkowicie strawić i prawidłowo wykorzystać pokarmy jest bowiem ślina, a żucie normalnego jedzenia nigdy nie powinno trwać krócej niż 30 minut, raczej dłużej .Ponieważ jednak okaleczony postępem człowiek w naszym, że nigdy nie ma dość czasu na jedzenie. Pokarmy trafiają do żołądka a potem do jelit niedostatecznie rozdrobnione i nie przygotowane a więc kamień węgielny pod złe trawienie kładziemy już w czasie żucia. "DOBRZE POGRYŻĆ TO W POŁOWIE STRAWIĆ ". Moim zdaniem każdy człowiek musi sam zaplanować swoją dietę zgodnie ze swymi indywidualnymi potrzebami. Jeśli ktoś sądzi, ze nie może się obejść bez mięsa to powinien jednak spożywać je oszczędnie, jelita są przystosowane głownie do pokarmu roślinnego. Jelita zwierząt mięsożernych są o wiele krótsze a ich a soki trawienne o wiele ostrzejsze! Sądząc po naszym uziębieniu zaliczamy się jednoznacznie do owocożernych . Większe ilości mięsa w nie całkiem zdrowych jelitach powodują procesy gnicia ,bardziej niebezpiecznie trucizny niż przy fermentacji węglowodanów! UNIKAĆ MIĘSA WIEPRZOWEGO !!! Dziś tuczenia paszami bez wartości biologicznej ,to najbardziej można polecić BARANINĘ albo WOŁOWINĘ, tylko około dwóch razy w tygodniu i w niewielkich porcjach. Głównym składnikiem naszej diety powinny być owoce, warzywa i zboża ,a zgodnie z dobrą starą zasadą co najmniej połowa z tego powinna być  zjadana na surowo. Cukru powinno się generalnie UNIKAĆ !!! A zatem kto ograniczy liczbę posiłków do dwóch dziennie , będzie starannie przeżuwać i w znacznej mierze, przejdzie na pokarm roślinny ,ten już położy podwaliny własnego zdrowia. Zapraszam do obejrzenia ! Dla ludzi o mocnych nerwach :))









Inne posty autora